REKLAMA
Čokoládový koláč s grankom
Recept na šťavnatý čokoládový koláč s grankom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Na koláč:
- 200 gramov hladká múka
- 200 gramov kryštálového cukru
- 75 gramov holandského kakaa
- 2 kl prášku do pečiva
- 2 kl Čajové Sódy bikarbóny
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 ks vajcia
- 240 ml mlieka
- 120 ml rastlinného oleja
- 2 čajová lyžička vanilka
- 240 ml vriacej vody
Na polevu:
- 100 gramov jemne nasekanej čokolády
- 80 ml smotany na šľahanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rúru si predhrejte na 180 stupňov. Plech na pečenie si vymažte maslom a poprášte kakaom.
2. Krok
Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
3. Krok
Pridajte vajcia, mlieko, olej a vanilku a šľahajte, kým nebude zmes hladká. Potom pomaly pridajte vriacu vodu a miešajte.
4. Krok
Cesto vlejte do pripraveného plechu a pečte približne 35 minút.
5. Krok
Kým sa koláč pečie, pripravte polevu. Nasekajte čokoládu a dajte ju do misy. Smotanu priveďte do varu a nalejte ju na čokoládu. Nechajte pár minút odstáť, kým sa čokoláda nezačne topiť, potom ju premiešajte do hladka.
6. Krok
Polevu rovnomerne nalejte na koláč, kým je ešte teplý, a nechajte ho vychladnúť, kým poleva neztuhne.