REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/bQg8K01bXTHWu__uPAkL/ef90f58eb3b3388a310dcd64893d38.jpeg)
Zdroj: ires007 from Getty Images
Čokoládový koláč v tortovej forme
Krémový a vláčny čokoládový koláč, ktorý je upečený v tortovej forme. Tento koláč je ideálny na oslavy alebo len tak na oddych po náročnom dni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Ciasto
- 125 g hnedý cukor
- 100 g maslo
- 200 g tmavá čokoláda
- 3 ks vajcia
- 100 g múka
Poleva
- 200 g tmavá čokoláda
- 200 ml smotana na šľahanie
- biela čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pripravte a vymažte maslom tortovú formu. Predhrejte rúru na 180 stupňov.
2. Krok
V malej panvici rozpustite maslo a cukor, pridajte čokoládu a nechajte vychladnúť.
3. Krok
Do čokoládovej zmesi pridajte vajcia a múku, vymiešajte a nalejte do formu.
4. Krok
Koláč dajte do rúry a pečte 20-25 minút.
5. Krok
Kým sa koláč pečie, pripravte polevu. Roztopte tmavú čokoládu, pridajte smotanu a miešajte, kým nebude hladká.
6. Krok
Polevou prelejte teplý koláč a nechajte stuhnúť. Potom roztopte bielu čokoládu a polejte ňou koláč.