:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/OGquivkyqLIaqPdqIK11/14a130100c4f7ee9272fa9f8513e07.jpeg)
Zdroj: Lesyy from Getty Images
Čokoládový krém na muffiny
čokoládový krém na muffiny, ktorý chutí skvele.
Ingrediencie
- 200 g mliečnej čokolády
- 100 g masla
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 Lyžice práškový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Mliečnu čokoládu nasekáme na menšie kúsky a maslo nakrájame na plátky.
Na miernom ohni v hrnci roztopíme maslo spolu s čokoládou. Keď sa nám obe ingrediencie úplne rozpustia a spoja do homogénnej hmoty, sú dobrou základnou pre náš krém. Dôležité je miešať bez prestania, aby sa čokoláda nespálila.
Do čokoládovej hmoty pridáme smotanu na šľahanie a všetko spolu premiešame. Ak máte smotanu studenú z chladničky, radšej ju troška predhrejte, aby ste predišli náhlemu spätnému stuhnutiu čokolády.
Hmotu odstavíme z ohňa a necháme ju chvíľu vychladnúť. Potom pridáme práškový cukor a všetko poriadne premiešame.
Krém necháme v chladničke stuhnúť. Môžeme ho naniesť na muffiny až keď je úplne vychladnutý.