Zdroj: stockfotocz via Getty Images
Cordon Bleu v rúre
Tento recept na cordon bleu pečený v rúre je ideálny, ak hľadáte zdravšiu alternatívu k tradičnej vyprážanej verzii, ale stále si chcete vychutnať úžasnú chuť a štruktúru cordon bleu. Tento recept som pripravila na niekoľkých rodinných stretnutiach a zakaždým si vyslúžil potlesk, a som si istá, že sa bude dobre vynímať aj u vás doma!
Ingrediencie
- 4 Kuracie prsné filé
- 4 tenké Plátky šunky
- 4 Disky Syr (gouda alebo ementál)
- 2 vajcia
- 100 g strúhanka
- 50 g múka
- soľ a korenie podľa chuti
- 3 Tablespoon olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu cordon bleu najprv predhrejte rúru na 200 stupňov. Potom plech na pečenie zľahka potrite olivovým olejom, aby bol cordon bleu mierne chrumkavý.
Do bokov kuracích prsných filiet urobte zárezy, aby ste vytvorili akúsi kapsu, ale dbajte na to, aby ste druhú stranu neprerezali. Takto je plnenie filetov oveľa jednoduchšie.
Plňte kuracie prsia \pockets\ so šunkou a syrom. Potom otvor utesnite špáradlami, aby náplň počas pečenia nevypadla.
Plnené kuracie prsia najprv obalíme v múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke. Uistite sa, že sú úplne pokryté.
Kuracie prsia položte na pripravený plech a pokvapkajte ich olivovým olejom. Získajú tak peknú zlatohnedú farbu a zvýrazní sa ich chrumkavý vzhľad.
Cordon bleu pečte v predhriatej rúre približne 20-25 minút, kým sa kurča neprepečie a pečivo nezíska zlatohnedú farbu.
Hotový cordon bleu by sa mal krátko osušiť na kuchynskom papieri, aby sa odstránil prebytočný olej, čo ho robí oveľa príjemnejším! Vychutnajte si jedlo!