REKLAMA

Zdroj: Canva

Croquembouche - veža z profiteroliek

Prekvapte oslávenca touto netradičnou tortou Croquembouche. Je to veža z profiteroliek.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
60

Cesto

  • 250 ml voda Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • 150 g polohrubá múka Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do

Plnka

  • 500 ml šľahačka Pridané do
  • 1 ks stužovač šľahačky Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do

Karamel

  • 150 g kryštálový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Základom receptu Croquembouche je odpaľované cesto. V hrnci zohrejeme vodu so soľou a maslom. Až keď voda začne vrieť prisypeme múku a miešame do vtedy pokiaľ sa cesto neodlepuje od dna hrnca. Trvá to cca 1 minút. Hrniec odstavíme a cesto na Croquembouche necháme vychladnúť.

2. Krok

Potom doň postupne vmiešame vajíčka. Cesto by malo byť krásne hladké.

3. Krok

Profiterolky pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 25 minút. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto naň striekame pomocou vrecka na pečenie. Upečené profiterolky prepichneme špajdľou a necháme vychladnúť na tanieri.

4. Krok

Príprava krému Zo smotany, cukru a stužovača pripravíme tuhú šľahačku.

5. Krok

Každú profiterolku naplníme zospodu šľahačkou pomocou cukrárenského vrecka s užšou špičkou.

6. Krok

Na tácku začneme ukladať profiterolky. Základňu tvorí 20 guličiek. Každú ďalšiu profiterolku namočíme zospodu v karamele a uložíme ju na vrch. Dvoma vidličkami tvoríme karamelové nite, ktoré obtáčame okolo.

7. Krok

Príprava karamelu V hrnci necháme rozpustiť cukor a vznikne karamel.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov