Čučoriedkový cheesecake s lemon curd polevou
Lahodný svieži cheesecake. Navyše krásne vyzerajúci vďaka svojim farbám.
Ingrediencie
Sušienkový základ
- 160 g sedita rodinné club sušienky
- 70 g maslo
Krém
- 500 g jemný tvaroh
- 250 g mascarpone
- 200 g kyslá smotana
- 2 vajcia PL zlatý klas
- 80 g práškový cukor
- 20 g vanilínový cukor
- 15 g prášok z lyo čučoriedok čučoriedkové flavdrops
Poleva
- 5 ks žĺtok
- 100 ml citrónová šťava
- 75 g trstinový cukor
- 35 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty a opäť premixujeme. Vysypeme do okrúhlej formy (24cm) vystlanej papierom na pečenie a rovnomerne popritláčame po dne formy. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 7-10minút.
Tvaroh, mascarpone a smotanu vyšľaháme. Zašľaháme vajíčka. Pridáme múku, cukor, čučoriedkový prášok a opäť premixujeme, aby sa všetky ingrediencie spojili. Krém vylejeme na predpečený korpus a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 55 minút.
Keď pečiem cheesecake, na spodok rúry dávam plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť v pootvorenej rúre aspoň pol hodinu, až potom ho z nej vyberieme.
Ak nemáte čučoriedkový prášok, môžete vynechať a upiecť cheesecake bez príchute alebo rozmixujte čučoriedky a vmiešajte do krému 😊
Lemond curd som mala pripravený vopred.
Žĺtka zmiešame s cukrom a šťavou. Vo vodnom kúpeli zmes miešame a povaríme do zhustnutia. Na záver vmiešame maslo. Vznikne nám hladký krém, ktorý dáme do uzatvárateľného pohára a necháme vychladiť v chladničke.
Pred navrstvením na vychladnutý cheesecake som lemon curd zohriala v hrnci na hladkú zmes, ktorú som rozotrela na povrch koláča. Takto pripravený cheesecake odložíme do chladničky, ideálne cez noc.