REKLAMA
Cuketa plnená mäsom
Recept na plnenú cuketu mletým mäsom, ktorí je vhodní pre tích, ktorí dodržujú bezlepkovú diétu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks veľké cukety
- 500 g mletého mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 can paradajkového pretlaku
- olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- strúhaný syr na posypanie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme cukety. Prekrojíme ich na polovicu a vyberieme stred. Vydlabané cukety osolíme a okoreníme, potom ich odložíme bokom.
2. Krok
Na panvici si na rozohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak, dokým cibuľa nezosklovitie.
3. Krok
Pridáme mleté mäso a restujeme ho so zeleninou. Mäso osolíme, okoreníme a pridáme pretlak. Restujeme 5-7 minút do mäkka.
4. Krok
Hotovú zmes naplníme do vydlabaných cukiet a posypeme syrom.
5. Krok
Plnené cukety dáme na plech, zalejeme trochou vody a zakryjeme alobalom.
6. Krok
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20-25 minút.
7. Krok
Na záver zoberieme alobal a ešte na 5 minút necháme cukety zapiecť.
8. Krok
Hotové cukety podávame ešte horúce.