REKLAMA
Cuketová bábovka
Ďalší recept zo série dezertov so zeleninou. Tentokrát bábovka s použitím cukety. Keďže jej bolo minulý rok naozaj veľa, skúšala som s ňou rôzne výmysly.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 1 ks stredne veľká cuketa
- 2 kus vajce
- 200 g erythritol
- 100 ml mlieko
- 2 pl repkový olej
- 2 pl jahodový džem
- 300 g hladká špaldová múka
- 1 balík kypriaci prášok
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Cuketu nastrúhame nahrubo a necháme odstáť.
2. Krok
Vajcia s cukrom vyšľaháme, šľaháme aspoň 5 minút.
3. Krok
Následne prišľaháme mlieko, olej aj džem. K tejto zmesi primiešame múku s práškom do pečiva.
4. Krok
Nakoniec pridáme cuketu, z ktorej predtým rukami vyžmýkame prebytočnú vodu. Všetko spoločne premiešame.
5. Krok
Nalejeme do formy na bábovku, ktorú sme vymazali olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne jednu hodinu.