REKLAMA

Cuketová dyňanka

Dyňanka je východoslovenský prívarok z dyne, dochutená kefírom a acidofilným mliekom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 väčšia cuketa Pridané do
  • 2 cibule Pridané do
  • 2 pl cukor Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 1 l domáce kravské mlieko Pridané do
  • 2 pl hladkej múky Pridané do
  • 1 jablčný ocot Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 ml škrobu Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • kokosový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Cuketu očistíme a postrúhame. Nakrájanú cibuľu opražíme na kokosovom oleji s 2 polievkovými lyžicami cukru do zlata. K tomu pridáme nastrúhanú cuketu a spolu popražíme. Podlejeme litrom vlažnej vody a litrom kravského mlieka. Cuketa pustí vlastnú šťavu. Povaríme 20 minút. Medzitým si rozhabarkujeme vajíčka v 2 dcl vody s múkou a škrobom. Pomaly za stáleho miešania pridáme do prívarku a povaríme ešte cca 20 minút.

2. Krok

Na koniec dochutíme cukrom a octom podľa chuti.

3. Krok

Dobrú chuť :-)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4724 receptov

Mäsité jedlá

2217 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Vianočné

244 receptov

Na panvici

1220 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1496 receptov