REKLAMA
Cuketová dyňanka
Dyňanka je východoslovenský prívarok z dyne, dochutená kefírom a acidofilným mliekom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 väčšia cuketa
- 2 cibule
- 2 pl cukor
- 1 l voda
- 1 l domáce kravské mlieko
- 2 pl hladkej múky
- 1 jablčný ocot
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 ml škrobu
- 1 vajce
- kokosový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Cuketu očistíme a postrúhame. Nakrájanú cibuľu opražíme na kokosovom oleji s 2 polievkovými lyžicami cukru do zlata. K tomu pridáme nastrúhanú cuketu a spolu popražíme. Podlejeme litrom vlažnej vody a litrom kravského mlieka. Cuketa pustí vlastnú šťavu. Povaríme 20 minút. Medzitým si rozhabarkujeme vajíčka v 2 dcl vody s múkou a škrobom. Pomaly za stáleho miešania pridáme do prívarku a povaríme ešte cca 20 minút.
2. Krok
Na koniec dochutíme cukrom a octom podľa chuti.
3. Krok
Dobrú chuť :-)