REKLAMA
Zdroj: FB: Jedlo je krásne
Cuketová haruľa
Cuketová haruľa je vynikajúcou vegetariánskou alternatívou klasických mäsových jedál. Je ľahká, zdravá a napriek tomu veľmi chutná. Navyše, jej príprava je rýchla a jednoduchá.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks cukety
- 2 ks vajcia
- 1 ks Cibuľa
- 100 g strúhanej mozarelly
- 30 g strúhaného parmezánu
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 Lyžice hladká múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cukety očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a necháme ich chvíľu odpočívať, aby pustili šťavu.
2. Krok
Cibuľu a cesnak očistíme, nadrobno nakrájame a osmahneme na oleji do zlatista.
3. Krok
Strúhané cukety vyžmýkame a zmiešame so smaženou cibuľou a cesnakom. Pridáme vajcia, strúhaný syr, parmezán, múku a všetko dobre premiešame. Dochutíme soľou a korením.
4. Krok
Zmes vylejeme do vymastenej formy a pečieme 30 minút v predhriatej rúre na 180 stupňov.
Zase tu nie je rozmer plechu😡