Zdroj: bit245 from Getty Images
Cuketové fašírky pečené v rúre
Tieto cuketové fašírky pečené v rúre sú skvelou alternatívou klasických mäsových fašírok. Cuketa dodáva fašírkom jemnú a sviežu chuť, zároveň sú ľahko stráviteľné a vhodné aj pre vegetariánov. Sú skvelé ako hlavné jedlo alebo ako príloha k mäsu.
Ingrediencie
- 2 ks cuketa
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks vajce
- 100 g strúhanka
- 100 g parmezán
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Cuketu nastrúhajte na hrubo a posolte. Nechajte stáť 15 minút, potom cuketu vymačkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a opražte na panvici dozlatista.
Do misy pridajte cuketu, opraženú cibuľu, vajcia, strúhanku, nastrúhaný parmezán, soľ a mleté čierne korenie. Všetko dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Z cesto formujte fašírky a umiestnite ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte asi 20 minút alebo dozlatista.
Podávajte teplé s obľúbenou prílohou alebo šalátom.