REKLAMA
Cuketovo-baklažánové cestoviny
Rýchly a chutný spôsob ako využiť sezónnu zeleninku 🙂
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 cuketa
- 1 baklažán
- 4 paradajka
- 4 strúčiky cesnak
- 250 ml smotana na varenie
- 2 pl horčica
- sójovej omáčky
- 80 g eidamový syr
- mleté čierne korenie
- soľ
- tymián
- petržlen
- špagety
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Osmahneme cibuľku dozlatova a pridáme nadrobno pokrájané rajčiny. Krátko spolu podusíme.
2. Krok
Nakrájame baklažán na tenké plátky, cukety na kocky, pridáme k cibuli a rajčinám, okoreníme čiernym korením, soľou, podlejeme trochou vody a podusíme, kým zelenina nezačne mäknúť.
3. Krok
Medzitým uvaríme cestoviny v slanej vode.
4. Krok
Do omáčky primiešame smotanu, nastrúhaný eidam na zahustenie a nadrobno pokrájaný cesnak.
5. Krok
Dochutíme sójovou omáčkou a horčicou a necháme krátko zovrieť.
6. Krok
Nakoniec pridáme nadrobno nasekaný tymián s petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.