Cuketovo- mrkvový chlieb s fetou
Ingrediencie
- 150 g cuketa
- 1 kus mrkva
- 220 g múka
- 8 g kypriaci prášok
- 3 kus vajce
- 150 g nastrúhaného syra Cheddar
- 100 g feta
- 1 kl petržlenová vňať sušená
- 1 kl kôpor čerstvý
- 100 ml olivový olej
- 150 ml biely jogurt
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Cuketu s mrkvu očistíme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Najlepšie je použiť mladú cuketu bez semiačok. Dáme do hrnca a asi 8 minút podusíme na troche olivového oleja, alebo len tak na sucho keďže cuketa pustí trochu vody.
V osobitnej miske metličkou trochu vymiešame vajcia, pridáme soľ, olivový olej, petržlenovú a nasekanú kôprovú vňať, biely jogurt a všetko dobre metličkou zamiešame. K tomu potom pridáme podusenú cuketu s mrkvou. Ak je v hrnci ešte šťava, tak ich troch pritlačíme o okraj hrnca lyžicou a šťavu vytlačíme. Dodáme cheddar syr nastrúhaný na hrubom strúhadle a rozmrvenú fetu. Dobre varechou zamiešame.
Nakoniec postupne dodáme múku s práškom do pečiva a lyžicou zapracujeme aby sme nemali hrudky. Plech na chlebík si vymastíme olejom a vysypeme múkou, nalejeme hmotu a uhladíme stierkou. Pečieme na 180 C asi 50 minút.