REKLAMA
Cuketovo-tuniakové fašírky
Perfektná kombinácia cukety a tuniaka vo fašírkach, ktoré spolu s gréckym šalátom a tzatziky chutia výborne! Navyše sú pečené v rúre, takže nehrozí prebytočné množstvo oleja.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks cuketa
- 120 g tuniak vo vlastnej šťave
- 1⁄4 hrnček strúhaný syr
- 1⁄4 hrnček hladká špaldová múka
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks vajce
- 1⁄2 čl soľ
- 1⁄4 mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Cuketu nastrúhame do misky na hrubom strúhadle, osolíme ju a necháme ju 10 minút odstáť, kým pustí šťavu.
2. Krok
Presunieme ju do gázy alebo sitka a vytlačíme z nej čo najviac šťavy.
3. Krok
Vysušenú cuketu vrátime do misky a zmiešame s tuniakom bez šťavy, syrom, múkou, vajíčkom, pretlačenám cesnakom a korením.
4. Krok
Z cesta tvarujeme fašírky a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme pokvapkať trochu olejom.
5. Krok
Pečieme ich na 200°C približne 20-25 minút dohneda. V polovici pečenia ich otočíme na druhú stranu, aby boli rovnomerne prepečené.