REKLAMA
Zdroj: didoi from Getty Images
Cviklová torta
Parádny recept na cviklovú tortu, ktorá je sladká a svieža zároveň.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 300 g surovej cvikly
- 200 g celozrnná múka
- 100 g rastlinného oleja
- 250 g medu alebo sirupu z agáve
- 3 ks vajcia
- 1 bal kypriaceho prášku
- 1 kl škorice
- štipka soli
- práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Pred varením je dôležité cviklu dôkladne umyť. Potom ju nastrúhajte na jemno. Úplne najlepšie je použiť strúhadlo s malými otvormi.
2. Krok
V miske zmiešajte cviklu s olejom a medom alebo agávovým sirupom.
3. Krok
Potom pridajte vajcia a premiešajte.
4. Krok
V inej miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, škoricu a štipku soli.
5. Krok
Suché zložky postupne pridávajte k cvikle a vajciam a dôkladne ich premiešajte.
6. Krok
Cesto nalievajte do tortovej formy.
7. Krok
7.Cviklovú tortu pečieme 40 - 45 minút na 180 stupňov.
8. Krok
Pred podávaním cviklovú tortu posypte práškovým cukrom.