REKLAMA
Cviklové rizoto
Rizotá si pripravujem veľmi rada. Ak ste ešte neskúsili, určite odporúčam.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 210 g ryža Arborio
- 1 pl olivový olej
- 1 ks Cibuľa
- 500 g zeleninový vývar
- 100 ml voda
- 220 g uvarená a rozmixovaná cvikla na pyré
- 50 g syr
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
Cibuľu nakrájame na drobno. Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu a miešame dozlatista. Následne pridáme ryžu a chvíľku pomiešame. Podlejeme vývarom (cca 150ml). Za občasného miešania varíme ryžu. Priebežne podlievame vývarom, vždy keď vývar vsiakne, opäť podlejeme. Na záver použijeme ešte približne 100ml vody. Keď už minieme všetku vodu, miešame. Ryža by mala byť polomäkká. Cviklové pyré primiešame k ryži. Syr nastrúhame na jemno a tiež primiešame. Všetko spolu ešte chvíľu miešame. Ak potrebujeme dochutíme soľou. Rizoto je hotové, keď je ryža mäkká. Rizoto podávame najlepšie hneď.