REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...dobroty ,,starých materí,,
Debrecínsky guláš
Obed zo školskej jedálne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčového plecka
- 3 čl mletá červená paprika
- 1 pl bravčová masť
- soľ
- korenie mleté čierne
- 3 bratislavské párky
- 2 pl hladká múka
- majoránka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Mäso si očistíme a nakrájame na kocky. Párky si nakrájame na kolieska a cibuľu na kocky.
2. Krok
V hrnci si rozpálime masť, opečieme cibuľu a keď je opečená pridáme mäso. Restujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme papriku a premiešame.
3. Krok
K mäsu pridáme pretlak a podlejeme ho vodou. Udusíme do mäkka.
4. Krok
Keď je mäso mäkké pridáme nakrájané párky. Spolu chvíľku prevaríme. Na zahustenie použijeme múku, ktorúsi rozrobíme v troške vody.
5. Krok
Keď je všetko hotové podľa potreby dosolíme a pridáme majoránku. Môžeme podávať s cestovinou, knedľou alebo zemiakmi.