REKLAMA
Dezert s mascarpone, banánom a jahodami
Najlepší dezert s mascarpone, banánom a jahodami. Rýchly a jednoduchý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 250 gramov mascarpone
- 400 mililitrov šľahačkovej smotany
- 2 Balíky vanilkového cukru
- 2 banány
- 250 gramov jahôd
- 3 hrste piškót
- 20 gramov čokolády
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu (aspoň 33 percent tuku). Pridáme vanilkový cukor s mascarpone a opatrne premiešame. Túto zmes vyšľaháme do tuhej šľahačky.
2. Krok
Do pohárikov postupne vrstvíme ingrediencie - vrstva piškót, šľahačky, jahôd, banánov...vrstvy medzi sebou striedame. Ako najvrchnejšiu vrstvu necháme mascarpone šľahačku.
3. Krok
Poháriky dozdobíme nastrúhanou čokoládou. Dezert je najlepší až po pár hodinách v chladničke, za ten čas piškóty stihnú pekne zmäknúť.
4. Krok
Dobrú chuť! 🙂