Zdroj: beyhanyazar for iStockPhotos
Dezert z červeného vína a hrušky
Chutné a osviežujúce dezert s hruškami a škoricou, ideálne pre chladnejšie ročné obdobia. Je ľahko pripraviteľný a má úžasnú chuť, ktorá uspeje na každej večierku.
Ingrediencie
Hlavné ingrediencie
- 4 celý Hrušky
- 2 PL cukor
- 1 ČL škorica
- 200 ml červené víno
Dekorácia
- 100 ml šľahaná smotana
- 1 PL Nasekané mandle
Najnovšie letáky
Postup
Na dezert z červeného vínového hrusu najskôr ošúpte a rozpoloviť hrusky. Odstráňte jadro a polovice odložte.
V stredne veľkom hrnci nechajte karamelizovať cukor pri strednej teplote, až kým nebude zlatohnedý.
Do karamelizovaného cukru pridajte škoricu a dobre premiešajte.
Pridajte hrušky do hrnca a rovnomerne ich pokryte skorico-cukrom. Nechajte hrušky variť niekoľko minút, kým nebudú mäkké, ale stále pevné.
Pridajte červené víno a nechajte všetko variť 15-20 minút, kým sa víno trochu neredukuje.
Podávajte dezert z červeného vína a hrušky na taniéroch, ozdobený šľahačkou a nasekanými mandľami.
Je to teraz pripravené pre vás, vychutnajte si to!