REKLAMA

Zdroj: beyhanyazar for iStockPhotos

Dezert z červeného vína a hrušky

Chutné a osviežujúce dezert s hruškami a škoricou, ideálne pre chladnejšie ročné obdobia. Je ľahko pripraviteľný a má úžasnú chuť, ktorá uspeje na každej večierku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné ingrediencie

  • 4 celý Hrušky Pridané do
  • 2 PL cukor Pridané do
  • 1 ČL škorica Pridané do
  • 200 ml červené víno Pridané do

Dekorácia

  • 100 ml šľahaná smotana Pridané do
  • 1 PL Nasekané mandle Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Na dezert z červeného vínového hrusu najskôr ošúpte a rozpoloviť hrusky. Odstráňte jadro a polovice odložte.

2. Krok

V stredne veľkom hrnci nechajte karamelizovať cukor pri strednej teplote, až kým nebude zlatohnedý.

3. Krok

Do karamelizovaného cukru pridajte škoricu a dobre premiešajte.

4. Krok

Pridajte hrušky do hrnca a rovnomerne ich pokryte skorico-cukrom. Nechajte hrušky variť niekoľko minút, kým nebudú mäkké, ale stále pevné.

5. Krok

Pridajte červené víno a nechajte všetko variť 15-20 minút, kým sa víno trochu neredukuje.

6. Krok

Podávajte dezert z červeného vína a hrušky na taniéroch, ozdobený šľahačkou a nasekanými mandľami.

7. Krok

Je to teraz pripravené pre vás, vychutnajte si to!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov