Zdroj: Anastasia Turshina for Getty Images
Dezert z mandarínok a keksov Špekulas
Tento dezert s mandarínkami a špekulkami som často pripravovala pre svoju rodinu na Vianoce. Sviežosť mandarínok v kombinácii s chuťou speculoos a nadýchaného tvarohu je jednoducho neodolateľná. Vždy je radosť priniesť na stôl tento lahodný dezert - vyvoláva spomienky na detstvo a rozjasní každý chladný zimný deň.
Ingrediencie
- 4 mandarinky
- 500 g Tvaroh s nízkym obsahom tuku
- 200 g Krém
- 3 PL cukor
- 1 Taška vanilkový cukor
- 200 g sušienky
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť dezert z mandarínok a špekuliek, najprv vložte špekulky do vrecka na mrazenie a rozdrvte ich valčekom. Nevytvárajte príliš jemný "prach", namiesto toho by malo zostať niekoľko hrubých kúskov. Tie neskôr dodajú dezertu na chuti.
Mandarínky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Odporúča sa, aby ste neboli príliš opatrní - trochu šťavy, ktorá z nich vyteká, môžete neskôr vmiešať do tvarohu a dodať mu ďalšiu ovocnú chuť.
Teraz zmiešajte tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom v miske. V tejto fáze často pridávam jednu z mandarínok, aby som otestovala chuť a v prípade potreby upravila množstvo cukru.
Potom vyšľahajte smotanu do tuha a opatrne ju vmiešajte do tvarohu. Medzitým si pripravte poháre a dno každého z nich vysypte polovicou omrviniek speculoos.
Do pohárov nalejte tvaroh a navrch poukladajte zvyšné kúsky mandarínok. Nakoniec na vrch pridajte zvyšné omrvinky a trochu ich pritlačte.
Dezertné nádoby s mandarínkami a špekulkami vložte do chladničky a nechajte ich aspoň 30 minút vylúhovať. Pred podávaním ešte raz krátko premiešajte, aby sa chuť speculoosu mohla naplno rozvinúť. Prípadne posypte kakaovým práškom alebo omrvinkami speculoos.