REKLAMA
Diétny zemiakový šalát
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg zemiak
- 10 kus kyslé uhorky
- 2 polievková lyžica horčica
- uvarená mrkva
- uvarený petržlen
- 300 g biely grécky jogurt
- 1 Cibuľa
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky si uvaríme vo vode v šupke (zhruba 30 minút). Vajcia uvaríme natvrdo. Cibuľu si nakrájame na malé kocky. Keď sú zemiaky uvarené, necháme ich vychladnúť a následne ich ošúpeme. Pokrájame ich nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme nakrájané uhorky, cibuľu, mrkvu, zeler a zamiešame. Následne do šalátu pridáme grécky jogurt, lyžicu horčice, soľ a korenie. Poriadne zamiešame a ochutnáme. Ak treba, dosolíme, dokoreníme alebo pridáme ešte horčicu.
2. Krok
Podávame s kuracími prsiami opečenými na olivovom oleji.
v ingredienciach píšeš petržlen a v postupe už zeler tak čo dávaš do dietného šalátu petržlen či zelér ? a ešte aj na tie vajíčka si zabudla v ingredienciach a koľko kusov dávaš do šalátu pre štyri porcie ?....