REKLAMA

Zdroj: Canva

Diples

Diples je tradičný grécky dezert, ktorý sa najčastejšie podáva počas sviatkov a špeciálnych príležitostí. Ide o tenké, chrumkavé cesto zapečené v oleji, poprášené cukrom, orieškami a poliate medovou polevou.

REKLAMA
Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Recept nájdeš v tomto článku

Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Ingrediencie

porcií
8
  • 4 šálky múka Pridané do
  • 4 ks veľké vajíčka Pridané do
  • 12 šálky olivového oleja Pridané do
  • 14 šálky brandy alebo rumu Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
  • 1 šálka medu Pridané do
  • 1 šálka cukru Pridané do
  • 12 šálky vody Pridané do
  • škorica a mleté orechy na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

V miske zmiešajte múku so soľou.

2. Krok

V druhej miske poriadne vymiešajte vajíčka, olej a brandy alebo rum.

3. Krok

Pomaly pridávajte tekutú zmes do suchej zmesi a vymiešajte hladké cesto. Rozdeľte ho na menšie časti a nechajte odpočívať 15-20 minút.

4. Krok

Každú časť cesta vyvaľkajte na čo najtenšiu placku a vykrojte z nej dlhé pásy.

5. Krok

Pásy cesta zvinúť do rolky, zatlačte konce k sebe, aby sa počas vyprážania nezničili.

6. Krok

Na panvici zohrejte olej a opečte rolky z oboch strán do zlatista.

7. Krok

Pripravte si medovú polevu tým, že zmixujete med, cukor a vodu a varte ju 10 minút.

8. Krok

Upečené diples ponorte do medovej polevy, posypte orechmi a škoricou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4839 receptov

Mäsité jedlá

2245 receptov

Kuracie mäso

785 receptov

Raňajky

1471 receptov

Večera

4556 receptov

Mascarpone

341 receptov

Cestoviny

544 receptov