REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Dokonalý šľahačkový koláč
Tento dokonalý koláč so šľahačkou má bohatú chuť a ľahkú štruktúru. Šľahačka mu dodáva jemnosť a nadýchanosť. Torta je skvelá na nedeľné popoludnie so šálkou výbornej kávy.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 250 ml šľahačka
- 260 g múka
- 150 g Cukrová múčka
- 1⁄2 balík prášok do pečiva
- 2 Balíky vanilkový cukor
- 5 ks vajcia
- citrónová kôra
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky.
2. Krok
Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny. Potom do zmesi pridajte vanilkový cukor, citrónovú kôru a šľahačku.
3. Krok
Do zmesi pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva.
4. Krok
Bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuha a opatrne ich vmiešajte do cesta.
5. Krok
Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.
6. Krok
Cesto nalejte do formy a vložte do rúry na približne 50-60 minút.
7. Krok
Upečený koláč nechajte vychladnúť a posypte ho práškovým cukrom.