REKLAMA

Zdroj: Pixabay: zuzi99

Domáca autentická talianska pizza Margherita

Nič ma neuspokojí viac, ako keď vidím hostinu so žuvačkou, ale pevnou kôrkou naplnenou svetlou a štipľavou paradajkovou omáčkou, pokrytou uspokojivou vrstvou krémovej, roztopenej mozzarelly, posypanou bazalkou a pokvapkanou olivovým olejom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 214 poháre chlebová múka Pridané do
  • 112 čajová lyžička Aktívneho sušeného droždia Pridané do
  • 112 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukru Pridané do
  • 1 polievková lyžica Olivového oleja Pridané do
  • 1 pohár Teplej vody Pridané do
  • 12 pohár Paradajkovej omáčky Pridané do
  • 2 Veľké paradajky nakrájané na tenké plátky Pridané do
  • 212 poháre Rozdrobeného syra mozzarella Pridané do
  • 1 zväzok čerstvých listov bazalky Pridané do
  • Kvapka olivového oleja Pridané do
  • štipka morskej soli Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Začnite zmiešaním chlebovej múky, aktívneho sušeného droždia, soli a cukru vo veľkej miske. Tieto suché prísady dôkladne premiešajte a dbajte na rovnomerné rozmiešanie droždia - to je nevyhnutné na rovnomerné vykysnutie kôrky.

2. Krok

Postupne pridávajte teplú vodu a olivový olej a miešajte, kým nevznikne cesto. Je dôležité pridávať teplú vodu, nie horúcu alebo studenú, pretože tá správne aktivuje droždie.

3. Krok

Cesto hnetieme asi 10 minút, kým nie je hladké a vláčne. Vždy pamätajte na to, že hnetenie je kľúčovým krokom pri tvorbe lepku v ceste, ktorý dodá pizze klasickú žuvačkovú kôrku.

4. Krok

Vymiesené cesto vložte do vymastenej misy a prikryte ho utierkou. Nechajte ho kysnúť na teplom mieste asi 2 hodiny.

5. Krok

Po vykysnutí cesta predhrejte rúru na najvyšší stupeň. Medzitým cesto vydlabte a vytvarujte z neho veľký kruh, aby bolo rovnomerne hrubé a získalo dokonalú kôrku.

6. Krok

Na cesto rovnomerne rozotrite paradajkovú omáčku a nechajte malý okraj pre kôrku. Na vrch rovnomerne rozložte plátky paradajok a rozdrobený syr mozzarella.

7. Krok

Teraz ho pečte v predhriatej rúre asi 12-15 minút alebo kým sa syr nerozpustí a kôrka nie je zlatistá. Kľúčové je načasovanie, preto po 10 minútach pozorne sledujte.

8. Krok

Vyberte z rúry a ihneď na vrch rozsypte lístky čerstvej bazalky. Na záver pokvapkajte olivovým olejom a posypte morskou soľou.

9. Krok

Vaša talianska pizza Margherita je pripravená na podávanie!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4713 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4423 receptov

Nepečené

488 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1488 receptov

Dezert

3609 receptov

Cestoviny

532 receptov