Domáca huspenina
Ingrediencie
Bravčové mäso
- 1⁄2 kg bravčové kože
- 1 kus bravčové koleno
- 1 kus bravčové nohy
Ostatné
- 2 kus mrkva
- 1 kus petržlen
- 2 kus Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- ocot
- 8 guličiek celé čierne korenie
- 2 kus bobkový list
- soľ
Najnovšie letáky
Postup
Bravčové mäso si umyjeme a dáme variť na cca. 20 minút do hrnca s vodou. Potom vodu zlejeme, napustíme novú a mäso do nej vložíme. Osolíme, okoreníme. Privedieme do varu a slabo zohrievame asi 3-4 hodinky. Priebežne dolievame vodu, ktorá sa varením odparí.
Hodinu pred koncom varenia pridáme očistenú koreňovú zeleninu s cibuľou a cesnakom. Povaríme ju do zmäknutia a následne vyberieme a dáme bokom. Do vývaru totiž pridáme 2 polievkové lyžice octu a necháme ešte chvíľu variť. Potom už len z vývaru vyberieme mäso a vývar precedíme do hrnca zvlášť cez sitko, aby nám ostal len čistý vývar.
Odložené mäsko a koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a vkladáme do pripravených misiek. Zalejeme do vrchu čistým vývarom a necháme stuhnúť. Hotovú huspeninu si dochutíme podľa svojej chuti octom, cibuľkou či čerstvými bylinami.
Nechápem prečo vylievať vodu po 20min. Dolievať vodu počas varenia je hazard, preto varíme zakryté na malej teplote. Korenie si rozdeľte na polovicu prvá kvôli chuti druhá kvôli arome 10 min pred dokončen.Odoberte do naberačky namočte prsty musia sa lepiť