REKLAMA
Domáca majonéza z celých vajec
Recept na domácu majonézu z celých vajec. Je bez konzervantov, umelých farbív a má nižší obsah soli. Skvele sa hodí k zemiakovým, mäsovým aj zeleninovým jedlám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 ks vajce
- 3 strúčiky cesnaku (voliteľné)
- štipka soli
- 1 kl horčice (voliteľné)
- 200 ml repkového oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
10 min.
1. Krok
Všetky suroviny musia mať izbovú teplotu.
2. Krok
Vajcia, soľ, horčicu a pretlačený cesnak dajte do vysokého hrnca.
3. Krok
Najprv pridajte len približne polovicu oleja a začnite mixovať metličkou. Ak nechcete, aby majonéza bola príliš hustá, môžete do nej pridať aj trochu vody.
4. Krok
Postupne pridávajte zvyšný olej. Mixujte tak dlho, až majonéza dostane požadovanú hustú konzistenciu. Vyskúšajte a podľa chuti ešte osoľte, alebo pridajte cesnak či horčicu.
5. Krok
Uchovávajte v chladničke v dobre uzatvorenom obale - vydrží približne týždeň.