REKLAMA
Zdroj: Pixabay: Daria-Yakovleva
Domáca pizza bez kysnutia
Jednoduchý a rýchly recept na domácu pizzu bez potreby kysnutia cesta. Táto pizza je dokonalou voľbou pre rýchly večerný obed alebo párty s priateľmi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 2 šálky hladká múka
- 1 čajová lyžička prášok do pečiva
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 2 čajové lyžičky olivový olej
- 3⁄4 šálky voda
Plnka
- 1⁄2 šálky paradajková omáčka
- 2 strúčiky cesnak
- 1 balenie mozzarella
- 1 Lyžice sušené bylinky
- 1 lyžička čerstvá bazalka
- paradajky
- paprika
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 220°C. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
2. Krok
Pridajte olivový olej a vodu a vypracujte cesto. Ak je cesto príliš lepkavé, pridajte trochu múky. Ak je príliš suché, pridajte trochu vody.
3. Krok
Cesto rozvaľkajte na pomúčenom povrchu na požadovanú hrúbku. Premiestnite na plech obložený papierom na pečenie.
4. Krok
Rozotrite paradajkovú omáčku na cesto a posypte obľúbenou oblohou.
5. Krok
Pizzu pečieme 15 minút.