:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r5_vG2XLK29OrY4Qhhez/c1576e3c07a311ecc4ba3bf65d0613.jpeg)
Zdroj: FB: Lidové a netradiční recepty
Domáca sekaná
Recept na domácu sekanú z mletého mäsa, ktorá chutí deťom aj dospelým.
Ingrediencie
- 1 kg Mleté bravčové mäso
- 2 ks vajce
- 1 ks Staršia buchta
- mlieko
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky Cesnak
- soľ a korenie
- majoránka
- petržlenová vňať
- Trochu strúhanky
- olej
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnem tým, že do misky nastrúham starú žemľu a zalejem ju mliekom.
Medzitým na panvici dozlatista opražte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte roztlačený cesnak a nechajte všetko vychladnúť.
Do misky s namočenou žemľou pridáme mleté mäso, vajcia, osmaženú cibuľu s cesnakom, korenie podľa chuti a všetko dobre premiešame.
Sekanú vytvarujem do štvorcového tvaru, obalím ju v strúhanke a potom ju zo všetkých strán opečiem na rozpálenom oleji dozlatista.
Potom sekanú presuňte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne hodinu. Domáca sekaná je hotová, keď je krásne zlatistá a šťavnatá.
Je skvelý so zemiakovou kašou a je jedným z najlepších jedál, ktoré si môžete dať na nedeľný obed.