:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/2acfc3871f3a37d4adc544635f80cd.jpeg)
Domáce bao buns
Recept na domáce čínske jedlo bao buns. Sú to parené buchty plnené bravčovým bôčikom a zeleninou.
Ingrediencie
Suroviny
- 1⁄3 hrnček šalotky
- 3 pl cesnak
- 1 pl mletý zázvor
- 1 ks badyán
- 1⁄2 kl práškové korenie
- 1⁄2 kl biele korenie
- 1 ks škorica
- 2 ks bobkový list
- 21⁄2 pl cukor
- 1⁄4 hrnček čínske víno na varenie
- 1⁄4 hrnček sójovej omáčky
- 1 pl tmavá sójová omáčka
- 600 g voda
- 1 pl olej
Zelená horčica
- 3 pl bravčový výpek
- 226 g nakladaná horčica
Arašidový prášok
- 1⁄3 hrnček pražené arašidy
- 3 pl cukor
Parené lotosové žemle
- 400 g múka
- 25 g cukor
- 210 g vlažná voda
- 6 g instantné droždie
Najnovšie letáky
Postup
Bravčový bôčik opečieme na panvici z každej strany.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/c4ef267468f5b88707d2468f361cf5.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na výpeku orestujeme nakrájanú šalotku s mletým cesnakom, zázvorom, badiánom, škoricou, bobkovými listami a olejom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/0e215107d3815a4cba72d6f5030d4d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Všetko spolu premiešame a pridáme ešte prášok 5 korení, biele korenie, cukor, čínske víno na varenie a sójové omáčky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/e5dab6accaeffbef95a10ccd983087.jpeg)
Zdroj: Youtube
Do takto pripravenej omáčky opäť vložíme opečený bôčik, ktorý podlejeme vodou. Hrniec zakryjeme pokrievkou a privedieme k varu - varíme 1,5 hodiny na najslabšom plyne.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/89141527628a60b317a9d11227701a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Medzitým si pripravíme lotosovú parenú buchtu. V miske zmiešame vodu s droždím a cukrom. Keď je cukor rozpustený môžeme pridať múku a vymiesiť cesto, ktoré následne necháme kysnúť približne 1 hodinu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/e964a1dbfd898a6fc3e70c85407ffe.jpeg)
Zdroj: Youtube
Arašidový prášok V mixéri zmixujeme pražené nesolené arašidy s cukrom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/72ba339a011f1e4c0f24badc1f309a.jpeg)
Zdroj: Youtube
Zelená horčica Nakladanú zelenú horčicu poriadne umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na drobno.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/bfc1804271b720c11c40a172e8ed73.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nakrájanú horčicu orestujeme niekoľko minút na výpeku z bravčového bôčika.
Vykysnuté cesto rozdelíme na malé časti a každú vyvaľkáme do tvaru oválu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/db5d51eb506bda3409e3b14798f132.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ovál preložíme na polovicu a položíme papier na pečenie. Takto pripravené buchty necháme v hrnci kysnúť ešte 30 minút a potom ich paríme približne 12 minút. Po vypnutí necháme buchty odpočívať ešte 10 minút v zakrytom hrnci, pretože by sa mohli scvrnúť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/WBb6NiQfwopMC7cCEfvR/c7e78fb8644f0276453c90f53b7897.jpeg)
Zdroj: Youtube