:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/XfXeHDn7omD5I6E02RSG/a85d9496abbb937014b6cd87ab31b9.jpeg)
Zdroj: FB - Boží recepty
Domáce bryndzové halušky, ktoré si zamilujete
Bryndza dáva haluškám typickú slanú chuť a jedlo sa zvyčajne podáva s kyslou smotanou a slaninou. Bryndzové halušky sú veľmi obľúbené na Slovensku a sú považované za jedno z kulinárskych symbolov krajiny. Ide o originálny recept na bryndzové halušky.
Ingrediencie
- 1 kg zemiak
- 300 g múka
- 1 vajce
- 300 g bryndza
- 150 g slanina
- 200 ml kyslá smotana
- soľ
- čerstvá pažítka
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a uvarené v osolenej vode do mäkka.
Všetky uvarené zemiaky roztlačíme vidličkou alebo príklepom, aby sme získali jemné zemiakové pyré.
Do zemiakového pyré pridáme hladkú múku, vajce a soľ a premiešame, kým nezískame hladké cesto.
Z cesta vytvarujeme halušky a vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme cca 15 minút, až kým halušky nevyplávajú na povrch.
Po uvarení halušky scedíme a podávame s bryndzou roztlačenou so smotanou a osmaženou slaninou.