REKLAMA

Zdroj: FB - Boží recepty

Domáce bryndzové halušky, ktoré si zamilujete

Bryndza dáva haluškám typickú slanú chuť a jedlo sa zvyčajne podáva s kyslou smotanou a slaninou. Bryndzové halušky sú veľmi obľúbené na Slovensku a sú považované za jedno z kulinárskych symbolov krajiny. Ide o originálny recept na bryndzové halušky.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 kg zemiak Pridané do
  • 300 g múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 300 g bryndza Pridané do
  • 150 g slanina Pridané do
  • 200 ml kyslá smotana Pridané do
  • soľ Pridané do
  • čerstvá pažítka Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a uvarené v osolenej vode do mäkka.

2. Krok

Všetky uvarené zemiaky roztlačíme vidličkou alebo príklepom, aby sme získali jemné zemiakové pyré.

3. Krok

Do zemiakového pyré pridáme hladkú múku, vajce a soľ a premiešame, kým nezískame hladké cesto.

4. Krok

Z cesta vytvarujeme halušky a vložíme do osolenej vriacej vody. Varíme cca 15 minút, až kým halušky nevyplávajú na povrch.

5. Krok

Po uvarení halušky scedíme a podávame s bryndzou roztlačenou so smotanou a osmaženou slaninou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov