REKLAMA
Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Domáce eskimo rezy
Vyskúšajte tento recept na najlepšie eskimo rezy s plnkou, ktorá pozostáva z kyslej smotany a kokosového pudingu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
Cesto
- 2 hrnčeky múka
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1 ks kypriaci prášok
- 1 ka vanilkový cukor
- 2 ks vajce
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 hrnček mlieko
- 2 pl kakao
PLNKA
- 400 ml mlieko
- 2 ks kokosový puding
- 125 g maslo
- 100 g práškový cukor
- 250 ml kyslá smotana
Ostatné
- čokoládová poleva
- kivi
- šľahačka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
V jednej miske zmiešame všetky suroviny na cesto.
2. Krok
Vyšľahané cesto vylejeme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a pečieme ho vo vyhriatej rúre na 170°C zhruba 20 minút.
3. Krok
Medzitým si pripravíme plnku. Zmlieka a pudingu uvaríme hustý puding, ktorý za stáleho miešania necháme vychladnúť.
4. Krok
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a postupne po lyžičkách zašľahávame puding s kyslou smotanou.
5. Krok
Krémom potrieme vychladnutý korpus.
6. Krok
Takto pripravené eskimo rezy necháme v chladničke poriadne ztuhnúť a potom ich polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme kiwi a sprejovou šľahačkou.