Domáce gnocchi so špenátom
Rýchla a chutná večera alebo obed
Ingrediencie
Gnocchi
- 220 g uvarené zemiaky
- 1 žĺtko
- 50 g polohrubá múka
Omáčka
- 150 g kuracieho mäsa
- 1⁄2 kus Cibuľa
- 2 hrste lístkov špenátu
- 70 dl smotana na varenie
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- mletá rasca
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky v šupke si uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť.
Vychladnuté zemiaky si očistíme a popučíme vidličkou.
Pridáme žĺtko, zamiešame.
Začneme pridávať múku, rukami si vytvoríme nelepivé cesto.
Cesto si rozdelíme na 3 časti a z každej časti si vytvoríme valček.
Valčeky narežeme na menšie časti, prejdeme po nich vidličkou.
Gnocchi dáme do vriacej vody, keď sa vyplavia varíme 1 minútu a odstavíme.
Vycedíme a prepláchneme.
Na oleji si speníme cibuľu do sklovita.
Pridáme najkrájané mäso a korenie.
Zamiešame, podlejeme vodou a dusíme.
Pridáme 1 hrsť špenátu a dusime do mäkka.
Druhú hrsť špenátu dáme do mixéra, pridáme smotanu a vymixujeme.
Vylejeme k mäsu, necháme prejsť varom a odstavíme.
Polejeme gnocchi a podávame.
Namiesto gnocchi si môžte zvoliť iné cestoviny alebo aj ryžu.
Dobrú chuť!