Domáce gnocchi
Lahodné v kombinácii s paradajkovou omáčkou
Ingrediencie
Gnocchi
- 220 g uvarených zemiakov
- 1 žĺtok
- 50 g polohrubej múky
Omáčka
- 3 paradajky cca g
- 1 Lyžice paradajkového pretlaku
- 1 strúčik cesnaku
- 1 Lyžice parmezánu
- 1 Lyžice lučiny
- maslo
- bazalka
- mleté čierne korenie
- a pažítka parmezán na posypanie
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky v šupke si uvaríme do mäkka. Necháme vychladnúť a ošúpeme.
Dáme do misky, vidličkou ich popučíme, pridáme žĺtko a premiešame.
Ďalej pridáme múku a rukami si vypracujeme cesto.
Cesto si rozdelíme na 3 časti a z každej časti si vytvoríme valček.
Valčeky necháme na kuchynskej linke odpočívať.
Dáme si zovrieť vodu, vložíme paradajky a počkáme, pokiaľ prasknú a pôjdu ľahko ošúpať.
Vyberieme ich a na drobno nakrájame.
Valčeky si nakrájame na menšie časti a dáme do vriacej vody. Varíme pokiaľ nám nevyplávajú na povrch. Ak sú vyplavené, povaríme 1 minútu a odstavíme. Iba ich vycedíme.
Do hrnca si dáme rozpustiť maslo, pridáme Lučinu, nakrájané paradajky, pretlak, pretlačený cesnak, parmezán a korenie. Všetko dôkladne zamiešame, varíme pokiaľ sa nám zmes nespojí.
Vymixujeme do hladka, pridáme uvarené gnocchi, premiešame a odstavíme.
Vrch posypeme pažítkou a parmezánom.
Dobrú chuť!