REKLAMA
DOMÁCE HOTDOGY
Tiež vymýšľate, čo deťom do školy na obed alebo na desiatu? Vyskúšajte tieto domáce hotdogy, ktoré máte pripravené raz dva a môžete ich zjesť ako teplé, tak aj studené.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 250 g polohrubá múka
- 1⁄2 kocka droždie
- 1 kl kryštálový cukor
- 1 ks vajce
- Štipka soli
- 100 ml mlieko
- 50 g maslo
- 8 ks párky alebo ks menšie párky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
Z mlieka, droždia a pridáme cukru si pripravíme kvások. Keď kvások vykysne, pridáme ho do misky spolu s múkou, žĺtkom, roztopeným maslom a štipkou soli. Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame ho na 8 pásikov, ktorými obalíme párky. Cesto ešte obalením môžete pozrieť kečupom alebo horčicou. Párky v ceste potrieme bielkom, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 15 minút.