REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Domáce hovädzie hamburgery
Recept na parádne domáce hovädzie hamburgery, ktoré sa hodia na obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 ks žemle na hamburger
- soľ a mleté čierne korenie
- listový šalát
- 1 ks paradajka
- 4 plátky syra
- kečup a horčica podľa chuti
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Hovädzie mäso pomelieme. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
2. Krok
V miske zmiešame mleté mäso s cesnakom a cibuľou. Pridáme soľ a korenie podľa chuti a premiešame.
3. Krok
Z mäsovej zmesi vytvarujeme štyri placky, ktoré opečieme na panvici s trochou oleja z oboch strán, kým nebudú hotové.
4. Krok
Žemle rozkrojíme na polovicu a opečieme ich striedkovou stranou na panvici.
5. Krok
Na spodnú polovicu žemle položíme lístok šalátu, potom mäsovú placku, plátok syra a plátok paradajky. Pridáme kečup a horčicu podľa chuti a priložíme vrchnú polovicu žemle.
6. Krok
Hamburgery podávame s obľúbeným dresingom alebo hranolkami.