REKLAMA
Zdroj: Canva
Domáce hriatô
Táto liptovská špecialitka Vás zahreje počas studených zimných dní.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 600 ml alkohol 40 52
- 200 g údená slanina
- 100 g kryštálový cukor
- 200 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Neprerastenú údenú slaninu nakrájame na kocky a necháme na panvici vyškvariť.
2. Krok
V hrnci skaramelizujeme cukor za stále miešania. Najlepšie je miešať drevenou vareškou. Správne pripravený karamel má zlatohnedú farbu.
3. Krok
Hrniec odstavíme zo šporáka a nalejeme do neho vodu. Obsah spolu premiešame.
4. Krok
Keď voda zovrie prilejeme do hrnca alkohol. Pri príprave treba dávať veľký pozor,pretože karamel prská a mohol by Vás popáliť.
5. Krok
Hriatô podávame horúce. Nevaríme ho, len privedieme do bodu varu! Do každého pohára pridáme zopár škvariek.