Zdroj: Pixabay: LUM3N
Domáce konzervované tekvicové sušienky
Tieto tekvicové sušienky sú ideálne na raňajky, neskorú večeru alebo sa podávajú k utešenej polievke. Sladká a slaná kombinácia je naozaj neodolateľná a odporúčam ich všetkým milovníkom tekvice.
Ingrediencie
- 2 poháre múka
- 1⁄4 pohár kryštálový cukor
- 1 polievková lyžica prášok do pečiva
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 1⁄2 čajová lyžička mletá škorica
- 1⁄2 pohár studené maslo
- 3⁄4 pohár Konzervované tekvicové pyré
- 3⁄4 pohár mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Predhrejte rúru na 220 °C (425 °F) - vysoká teplota je kľúčom k nádhernému vykysnutiu a zlatistej farbe. Dbajte na to, aby ste mali mriežku uprostred, aby sa sušienky nepripiekli alebo nespálili hore či dole.
Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, soľ a škoricu. Táto suchá zmes dodá sušienkam jemne sladkú, korenistú chuť.
Pridajte vychladené maslo nakrájané na kocky. Ja osobne radím, aby ste maslo do suchých ingrediencií vmiešali prstami, až kým nebude pripomínať hrubé omrvinky. Studené maslo je nevyhnutné pre nadýchané sušienky, pretože počas pečenia uvoľňuje paru a vytvára vzduchové kapsy, čo má za následok ľahkú štruktúru.
Vmiešajte tekvicové pyré a mlieko, kým sa cesto nespojí. Dávajte pozor, aby ste ho nepremiešali príliš, pretože by sa vám mohli vytvoriť tvrdé sušienky.
Po vymiešaní cesta ho vyklopte na pomúčenú plochu a niekoľkokrát ho jemne prehnette. Neprepracúvajte cesto - nevadí, ak je trochu lepkavé!
Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou asi 1 palec, čím získate ideálnu hrúbku pre veľké a mäkké sušienky.
Pomocou okrúhleho vykrajovača na sušienky vykrojte sušienky a poukladajte ich na plech s pergamenovým papierom, pričom dbajte na to, aby boli od seba vzdialené asi 2 cm.
Pečte ich asi 15 minút alebo kým nie sú ľahko zlatisté. Vôňa čerstvých pečených tekvicových sušienok je božská!
Pred podávaním ich vyberte z rúry a nechajte mierne vychladnúť na mriežke. Chutia fantasticky s maslom, tvarohom alebo aj samostatne.