REKLAMA
Domáce kuracie krídelká
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 18 kuracích krídeliek
- 11⁄2 Lyžice Prášku do pečiva
- 1⁄4 lyžičky morskej soli
- 11⁄2 Lyžice ghee
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Trúbu predohrejte na 120 stupňov Celzia. Dve mriežky umiestnite do hornej a strednej časti trúby. Do spodnej časti trúby umiestnite hlboký pekáč na odkvapkávajúci tuk z krídeliek a prikryte alobalom (lepšie sa potom umyje).
2. Krok
Krídelká rozdeľte v kĺbe na menšie kúsky a osušte ich papierom. Dajte do uzavierateľného sáčku alebo do misy. Pridajte prášok do pečiva a soľ a premiešajte, aby boli krídelká všade pokryté.
3. Krok
Krídelká rozložte v jednej vrstve na mriežku kožou navrch. Každý kúsok potrite ghí a pečte v spodnej tretine trúby cca 30 minút. Potom presuňte do hornej časti trúby a teplotu zvýšte na 220 stupňov Celzia. Pečte ešte ďalších 40 minút.
4. Krok
Pred podávaním nechajte krídelká 5 minút odpočívať.