REKLAMA
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Domáce lekvarove pirohy
Tradičné slovenské lekvárové pirohy.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g zemiakov
- Štipka soľ
- 2 vajce
- 300 g polohrubá múka
- 300 g slivkového lekváru
- 100 g maslo rozpustené
- 50 g mletý mak
- 30 g práškového cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Na tradičné pirohy si uvaríme zemiaky v šupke deň vopred. Po vychladnutí ich ošúpeme a najemno nastrúhame.
2. Krok
Pridáme vajíčka, štipku soli a múku. Vypracujeme zemiakové cesto. So zemiakovým cestom treba pracovať rýchlo. Čím dlhšie s ním robíme tým sa viac lepí.
3. Krok
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho kolieska. Každé koliesko naplníme lekvárom. Preložíme a okraje popritláčame.
4. Krok
Pirohy si dáme variť do osolenej vody. Varíme ich približne 8 minút. Zatiaľ si pripravíme posýpku.
5. Krok
V miske si zmiešame mak spolu s práškovým cukrom. Uvarené pirohy precedíme. Posypeme ich posýpkou a prelejeme rozpusteným maslom.