Zdroj: Pixabay
Domáce mäkké a chrumkavé žemle
Podľa tohto receptu získate čerstvé chrumkavé žemle, ktoré sú vnútri mäkké a plné aromatických dobrôt. Pripravte si ich na najbližší piknik, grilovačku alebo rodinné stretnutie.
Ingrediencie
- 2 poháre múka
- 2 Aktívneho sušeného droždia
- 1 čajová lyžička soľ
- 1 pohár Teplej vody
- 1 cukru
- 1 polievková lyžica Rastlinného oleja
- 1 vaječný bielok
- 1 polievková lyžica Sezamových semienok (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej miske zmiešajte múku, droždie a soľ. Odstavte.
V samostatnej miske zmiešajte teplú vodu, cukor a olej, kým sa dobre nespoja.
Postupne pridávajte vodnú zmes k múke a neustále miešajte, kým sa nevytvorí cesto.
Cesto vyklopíme na pomúčenú plochu a miesime, kým nie je pružné, približne 8 až 10 minút.
Cesto vložte do vymastenej misy, prikryte čistou utierkou a nechajte kysnúť, kým sa nezdvojnásobí, približne jednu hodinu.
Predhrejte rúru na 375 stupňov Fahrenheita (190 stupňov Celzia).
Po vykysnutí cesto rozdeľte na 6 rovnakých častí a z každej vytvarujte valček.
Rolky položte na plech vystlaný pergamenovým papierom.
Vrch rožkov potrite rozšľahaným bielkom a podľa potreby posypte sezamovými semienkami.
Pečte v predhriatej rúre 15 až 20 minút alebo dozlatista.
Pred podávaním nechajte rolády vychladnúť na mriežkach.