REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Domáce mäkké a chrumkavé žemle

Podľa tohto receptu získate čerstvé chrumkavé žemle, ktoré sú vnútri mäkké a plné aromatických dobrôt. Pripravte si ich na najbližší piknik, grilovačku alebo rodinné stretnutie.

REKLAMA
Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Recept nájdeš v tomto článku

Domáce pečivo, ktorému sa nedá odolať – rožky, žemle, bagety aj chlieb

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 poháre múka Pridané do
  • 2 Aktívneho sušeného droždia Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 pohár Teplej vody Pridané do
  • 1 cukru Pridané do
  • 1 polievková lyžica Rastlinného oleja Pridané do
  • 1 vaječný bielok Pridané do
  • 1 polievková lyžica Sezamových semienok (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Vo veľkej miske zmiešajte múku, droždie a soľ. Odstavte.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešajte teplú vodu, cukor a olej, kým sa dobre nespoja.

3. Krok

Postupne pridávajte vodnú zmes k múke a neustále miešajte, kým sa nevytvorí cesto.

4. Krok

Cesto vyklopíme na pomúčenú plochu a miesime, kým nie je pružné, približne 8 až 10 minút.

5. Krok

Cesto vložte do vymastenej misy, prikryte čistou utierkou a nechajte kysnúť, kým sa nezdvojnásobí, približne jednu hodinu.

6. Krok

Predhrejte rúru na 375 stupňov Fahrenheita (190 stupňov Celzia).

7. Krok

Po vykysnutí cesto rozdeľte na 6 rovnakých častí a z každej vytvarujte valček.

8. Krok

Rolky položte na plech vystlaný pergamenovým papierom.

9. Krok

Vrch rožkov potrite rozšľahaným bielkom a podľa potreby posypte sezamovými semienkami.

10. Krok

Pečte v predhriatej rúre 15 až 20 minút alebo dozlatista.

11. Krok

Pred podávaním nechajte rolády vychladnúť na mriežkach.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov