REKLAMA
Domáce makovky
Niet nad sobotné ráno s domácimi makovkami a kakavkom :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 300 g hladká múka
- 300 g polohrubá múka
- 120 g kryštálový cukor I
- 1 bal vanilkový cukor
- 300 soľ ml mlieko
- 25 g čerstvé droždie
- 1 kl kryštálový cukor II
- 70 g maslo
- 1 ks vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Recept je veľmi ľahký. Vo vlažnom mlieku s cukrom rozdrvíme droždie. Počkáme na jeho nakvasenie a pridávame postupne ďalšie ingrrdiencie ....ja pridávam od mokrých po tie sypké 🥛
2. Krok
Necháme chvíľu postáť a následne rozvaľkáme na cca 2 cm... Narežeme na štvorčeky 15x15 cm a zrolujeme na pekné rožky, potrieme rozšľahaným vajíčkom 🥚, posypeme makom a necháme ešte podkysnúť. Pečieme 15 minút na 180tke...ale závisí od vašej rúry.
3. Krok
Urobte si kakauko a oddychujte 🥛