Domáce ravioli
Ravioli sú talianske cestoviny plnené mletým mäsom a strúhaným parmezánom.
Ingrediencie
- 3 ks plátky pancetty
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 227 g chudé mleté bravčové alebo teľacie mäso
- 1⁄2 čl sušené lístky oregana
- 125 ml nasekaná petržlenová vňať
- 1⁄4 šálky parmezán
- 1⁄2 čl soľ
- 2 ks žĺtko
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici opražíme pancettu.
Zdroj: Youtube
Po chvíli pridáme k pancette mleté mäso s cesnakom.
Zdroj: Youtube
Mleté mäso dochutíme soľou a oreganom. Varíme približne 8 minút.
Zdroj: Youtube
Neskôr pridáme k zmesi nasekanú petržlenovú vňať a postrúhaný syr.
Zdroj: Youtube
Takto pripravenú mäsovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a potom do nej zamiešame žĺtka.
Zdroj: Youtube
Na prípravu ravioli použijeme formu na to určenú. Položíme do nej jeden plát cesta, ktorý naplníme mäsovou zmesou. Cesto medzi náplňou potrieme rozšľahaným vajcom.
Zdroj: Youtube
Na vrch položíme druhý plát cesta a valčekom poriadne prejdeme zhora nadol.
Zdroj: Youtube
Cesto vyklopíme z formy a jednotlivé štvorčeky vystrihneme.
Zdroj: Youtube
Ravioli necháme schnúť na vzduchu aspoň 4 hodiny. Zmrazené vydržia až mesiac.
Ravioli varíme v osolenej vode približne 5 minút respektíve dovtedy kým nevyplávajú na vrch.