:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qiy8dtjY8l_0QrVZqgbx/b17766d6109be25814fd8a671f13df.jpeg)
Domáce ravioli
Ravioli sú talianske cestoviny plnené mletým mäsom a strúhaným parmezánom.
Ingrediencie
- 3 ks plátky pancetty
- 3 ks strúčiky cesnaku
- 227 g chudé mleté bravčové alebo teľacie mäso
- 1⁄2 čl sušené lístky oregana
- 125 ml nasekaná petržlenová vňať
- 1⁄4 šálky parmezán
- 1⁄2 čl soľ
- 2 ks žĺtko
Najnovšie letáky
Postup
Na panvici opražíme pancettu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qiy8dtjY8l_0QrVZqgbx/af4d95e20cf59740bb1cfe9f2c0f3d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Po chvíli pridáme k pancette mleté mäso s cesnakom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qiy8dtjY8l_0QrVZqgbx/cce6fb8d749379129851e646303a01.jpeg)
Zdroj: Youtube
Mleté mäso dochutíme soľou a oreganom. Varíme približne 8 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qiy8dtjY8l_0QrVZqgbx/4d57cce7af5e43e0191dbc4dbdf959.jpeg)
Zdroj: Youtube
Neskôr pridáme k zmesi nasekanú petržlenovú vňať a postrúhaný syr.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qiy8dtjY8l_0QrVZqgbx/28cf4c34c3d934164d20f9a4074bfd.jpeg)
Zdroj: Youtube
Takto pripravenú mäsovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a potom do nej zamiešame žĺtka.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qiy8dtjY8l_0QrVZqgbx/04c3b5e9be6ff6d411de573ac9d72d.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na prípravu ravioli použijeme formu na to určenú. Položíme do nej jeden plát cesta, ktorý naplníme mäsovou zmesou. Cesto medzi náplňou potrieme rozšľahaným vajcom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qiy8dtjY8l_0QrVZqgbx/197f811d5165aa5f32a99b1aee7cb1.jpeg)
Zdroj: Youtube
Na vrch položíme druhý plát cesta a valčekom poriadne prejdeme zhora nadol.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qiy8dtjY8l_0QrVZqgbx/8023ad2819b966a7841c6d9213fd85.jpeg)
Zdroj: Youtube
Cesto vyklopíme z formy a jednotlivé štvorčeky vystrihneme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/qiy8dtjY8l_0QrVZqgbx/1f906053a139108c982af7ddeafe19.jpeg)
Zdroj: Youtube
Ravioli necháme schnúť na vzduchu aspoň 4 hodiny. Zmrazené vydržia až mesiac.
Ravioli varíme v osolenej vode približne 5 minút respektíve dovtedy kým nevyplávajú na vrch.