REKLAMA
Domáce rezance s makom
Rýchle a chutne
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
Cesto
- 2 vajíčka
- 180 g polohrubej múky
- Štipka soli
- podľa potreby vlažná voda
Posýpka
- roztopené maslo
- mletý mak
- mleté orechy
- strúhanka
- lekvár
- džem
- cukor Práškový
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Vajíčka si vyšľaháme a začneme pridávať múku.
2. Krok
Vypracujeme kompaktné cesto, podľa potreby pridáme vodu, aby sa nám spojilo.
3. Krok
Cesto prikryjeme a necháme 10 minút odpočívať.
4. Krok
Cesto si pomúčime a rozvaľkáme na tenší plát.
5. Krok
Cesto dôkladne posypeme múkou, nech sa neprilepí a narežeme si ho asi na 8cm široké pásy.
6. Krok
Pásy naukladáme na seba a narežeme na hrubšie rezance.
7. Krok
Poriadne ich posypeme múkou a rozložíme, aby sa nezlepili.
8. Krok
Dáme si ich uvariť do osolenej vriacej vody.
9. Krok
Uvaríme a vycedíme.
10. Krok
Polejeme ich roztopeným maslom a posypeme makom.
11. Krok
Podľa chuti posypeme práškovým cukrom alebo podávame s lyžičkou džemu.
12. Krok
Dobrú chuť!