:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/efVcAFMWiG5exsQnMv5L/96adae799c9440b31a4e7e98de12a1.jpeg)
Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Domáce sedliacke fondue
Sedliacke fondue recept na chutné rýchle jedlo, ktoré vás naozaj prekvapí svojou chuťou.
Ingrediencie
- 2 bochníky chleba menšie
- 450 g oravskej slaniny
- 3 škatuľky syrokrém
- 1 paprika
- 1 zelená paprika
- 1 žltá paprika
- 1 kyslá smotana
- olej
- mleté čierne korenie
- vegeta
Odporúčané produkty

Podravka ochucovadlo

Podravka NATUR

Podravka kečup jemný

Podravka dijónska horčica
Postup
Z bochníkov si odrežieme vrch. Vnútro chleba vydlabeme. Kúsky striedky si uložíme na plech okolo bochníkov.
Slaninu si nakrájame na malé kocky a vypečieme ju na troche oleja na oškvarečky. Nakrájame si farebné papriky na kocky.
V miske si zmiešame smotanu, syrokrém. Pridáme papriku nakrájanú na kocky, slaninu ale bez tuku, ten použijeme neskôr. Okoreníme, pridáme vegetu a dobre všetko premiešame.
Hotovú zmes dáme do stredu chleba. Vrch prikryjeme odrezaným vrškom. Výpek zo slaniny teraz pokvapkáme na striedky chleba uložené bokom a môžeme aj potrieť bochníky.
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 20 minút. Podávame ešte teplé. Kúsky opečenej striedky si máčame do náplne. Neskutočná dobrota toto sedliacke fondue.