REKLAMA

Zdroj: MarinaParshina from Getty Images

Domáce tekvicové pyré

Recept na chutné tekvicové pyré, ktoré sa hodí ako príloha k mnohým jedlám.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kus hokkaido tekvica Pridané do
  • 2 Lyžice olivového oleja Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • 2 Lyžice masla Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Úvodným krokom je predhriatie rúry na 200°C. Pokiaľ máte tú možnosť, použite teplovzdušnú funkciu rúry, pre rovnomernejšie pečenie.

2. Krok

Tekvicu umyte a potom ju rozrežte na štvrtiny. Semienka a vláknitú časť tekvice odstráňte lyžicou.

3. Krok

Tekvicu pokrájajte na plátky, zhruba 1-2 cm široké. Položte ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite olivovým olejom, osoľte, okoreňte a pridajte celé strúčiky cesnaku.

4. Krok

Pečte tekvicu v rúre asi 45 minút, alebo dokedy nie je mäkká.

5. Krok

Keď je tekvica upečená, vyberte ju z rúry a nechajte ju vychladnúť. Zmixujte ju.

6. Krok

Pridajte smotanu na varenie a maslo do mixéra. Potom zmes rozmixujte do hladka. Ak je pyré príliš hrubé, pridajte trochu vody alebo mlieka. Pomer ingrediencií záleží na vašom vkuse, ja radšej preferujem hustejšiu konzistenciu.

7. Krok

Ochutnajte a pridajte soľ alebo korenie podľa potreby. Potom podávajte, napríklad s čerstvou bagetou alebo ako prílohu k mäsu. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4720 receptov

Mäsité jedlá

2216 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Večera

4432 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1492 receptov

Mascarpone

338 receptov

Dezert

3625 receptov