REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Domáce trhance
Domáce cesto na trhance.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g polohrubá múka
- 200 ml voda
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Pripraviť si cesto na trhance nie je vôbec zložité. Do misky si dáme múku, osolíme a pridávame vodu.
2. Krok
Vodu pridávame postupne podľa potreby aby nám vzniklo tuhšie cesto. Nesmie byť však veľmi tvrdé. Cesto si necháme aspoň 20 minút odležať.
3. Krok
Dáme si variť vodu, osolíme ju. Cesto si vyvaľkáme na tenký plát a narežeme na dlhé pásiky.
4. Krok
Keď voda zovrie z dlhých pásov trháme menšie kúsky, ktoré hádžeme do vody. Uvaríme do mäkka.
5. Krok
Tradičné trhance sa podávajú premiešané s bryndzou a varenými zemiakmi. Posypané vyškvarenou slaninou.