REKLAMA
Zdroj: pixabay
Domáce zemiakové krokety
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g zemiak
- 40 g maslo
- 2 ks žĺtok
- 1 čl soľ
- strúhanka
- 1 ks vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Uvaríme si zemiaky v šupke. Ešte teplé ich ošúpeme a popučíme na kašu.
2. Krok
Do vychladnutých zemiakov pridáme maslo, žĺtky, 2PL strúhanky, soľ a dôkladne premiešame aby nám vzniklo také cestíčko.
3. Krok
Z tohto cesta si tvarujeme guličky (prípadne iné tvary). Pomôže nám keď si navlhčíme ruky aby sa nám cesto nelepilo a dobre tvarovalo.
4. Krok
Guličky obalíme v rozšľahanom vajíčku a strúhanke. Smažíme v dostatočnom množstve oleja do zlata. Necháme ešte odtiecť na papierovom obrúsku.