Zdroj: Freepik
Domáce zmrzlinové sendviče s čokoládovými čipsami
Tento rozkošný recept na zmrzlinový sendvič so sušienkami prináša nostalgiu letných detských pochúťok.
Ingrediencie
- 24 Veľké čokoládové sušienky
- 11⁄2 štvrťlitre Zmrzliny (vanilkovej alebo podľa vlastného výberu)
- orechy nasekané
Najnovšie letáky
Postup
Začnite pečením sušienok, ak sú domáce. Pred ďalším krokom sa uistite, že sú sušienky úplne vychladnuté. Zistila som, že na zmrzlinové sendviče sa najlepšie hodia väčšie a tenšie sušienky. Ľahšie sa potom jedia.
Plech na pečenie vyložte voskovým papierom. Na plech položte 12 sušienok spodnou stranou nahor.
Na každý koláčik nakvapkajte kopček zmrzliny - asi 1/4 šálky. Zmrzlinu uhlaďte až po okraje sušienok. Pomôže vám mierne zmäknutá zmrzlina. Dbajte na to, aby sa zmrzlina príliš neroztopila, pretože by sa s ňou mohlo zle manipulovať.
Na každý koláčik rýchlo položte ďalší, spodnou stranou nadol. Jemne, ale pevne pritlačte - nevadí, ak trochu zmrzliny vyteká po stranách. Dodá im to domáce čaro!
Ak chcete, oba boky sendviča posypte posýpkou alebo nasekanými orechmi. Dodá to chlebíčkom extra chuť a estetický pôvab.
Každý sendvič osobitne zabaľte do plastovej fólie a zmrazte na približne dve hodiny. Čakanie môže byť náročné, ale určite sa oplatí. Sendviče musia byť pred podávaním dôkladne stuhnuté.
Podávajte a vychutnajte si domácu pochúťku!