REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/txh5Qg1clPH_KKdZWGwK/8b76eee0fe78dbb76fb84e0fb26e66.jpeg)
Domáci broskyňový džem
Chutný džem z broskýň.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 20 ks broskyňa
- šťava z jedného citróna
- 1 kl škorica
- 2 hrnčeky krupicového cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Broskyne si umyjeme, zbavíme ich šupky a vyberieme kôstku. Prekrojíme na menšie kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/txh5Qg1clPH_KKdZWGwK/d7e2c98868586034c880c7ff6c5400.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Vložíme ich do misy polejeme šťavou z citróna a zasypeme cukrom. Môžeme jemne popučiť. Necháme ich postáť.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/txh5Qg1clPH_KKdZWGwK/94f0e0a41d2acd98f7c90e510e558f.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Potom ich preložíme do hrnca a začneme variť džem. Varíme kým nám nezhustne a nevyparí sa voda. Na záver už len pridáme škoricu a odstavíme z ohňa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/txh5Qg1clPH_KKdZWGwK/833e07adedbb97c2ac5c6fe3d4eedc.png)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Plníme do čistých pohárov a ihneď zatvárame. Otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.