REKLAMA
Domáci brumík
Brumík recept pre mlasné jazýčky našich detí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 1 pohár polohrubá múka
- 1⁄2 pohára cukor
- 1⁄2 pohára mlieko
- 1⁄4 pohára olej
- 1 ks vajce
- 1⁄2 balíčku prášok do pečiva
- 1⁄2 balíčku vanilkový cukor
- čokoládové kúsky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Na prípravu brumíkov budeme potrebovať hlavne formu v tvare macíkov. Každého macíka si poriadne vymažeme maslom a vysypeme múkou aby sa nám potom dobre vyklopili.
2. Krok
Do misy si dáme vajíčko a pridáme cukor aj vanilkový. Metličkou vyšľaháme do peny.
3. Krok
Pridáme mlieko, olej a premiešame. Múku si premiešame s práškom do pečiva a postupne zašľahávame do cesta.
4. Krok
Vznikne nám jemné cesto do ktorého vmiešame čokoládové kúsky. Cesto môžeme nalievať do formičiek.
5. Krok
Do každej formičky musíme dať ale cesto len do polovice, nakoľko pri pečení sa nám ešte zdvihne a vyšlo by nám z formy von. Pečieme na 180 stupňov asi 10 minút do zlata.